Plaatsing pelletkachel - schoorsteen

Buiten het toestel zelf heeft U ook nog een aantal hulpstukken nodig voor de installatie en plaatsing van je pelletkachel.

Dit wordt besproken met U als klant bij de verkoop.

Opgelet : bij plaatsing kunnen de voorgestelde hulpstukken lichtjes wijzigen.  Hiermee moet U zeker rekening houden.
Bij afrekening betaalt U bij een eerlijke pelletkachel verkoper enkel de gebruikte hulpstukken.

Indien U niet beschikt over een schoorsteen kan gekozen worden voor een externe schoorsteen.  Hiervoor is het mogelijk dat er een lichte meerprijs voor gerekend wordt.  Immers een degelijk boor bestaat uit diamant en dient regelmatig vervangen te worden.

Indien een bestaande opening in de schoorsteen aanwezig is zal men met diverse hulpstukken probleemloos kunnen aansluitingen op de opening niet tegenstaande de opening van de pelletkechel niet op gelijke hoogte staat.

Uw pelletkachelspecialist lost dit alles probleemloos op zodat U tevreden bent van de plaatsing van je pelletkachel.

Plaatsing schoorsteen

Op forums wordt er veel gesproken over hoe een schoorsteen bij een pelletkachel moet zijn.  Lees hieronder even aandachtig !

Edilkamin was één van de weinige pelletkachelproducenten waar een enkelwandige externe schoorsteen mocht gebruikt worden.

Ook dit veranderd stilaan.

Onze leuze is daarom  : kijk in de technische handleiding van het toestel.  Bij eventuele discussies die later uit de hand lopen komt er zeker een scheidsrechter aan te pas.   Deze zal de technische handleiding, opgesteld en aanbevolen door de constructeur, gebruiken voor zijn eind besluit.

Ook een schoorsteen van minder van 1,5 wordt niet meer toegestaan in de installatievoorschriften van Edilkamin.
Zelfs een externe enkelwandige schoorsteen van meer dan 2 meter ook niet meer.